Assalamualaikum dan hai semua..

ok mmg lama giler tak update kt blog ni..bukan apa sebab kebanyakkan news yang ade adalah rumuors aje,xde yang fact,xde yang menarik dan tiada news sohih pasal RV..

sekali lagi nak diingatkan,jgn la buat provokasi kt blog ini..komen negative anda tu akn membuatkan pemegang note iqd resah je (sy menerima kol dan sms setiap hari utk menjawab soalan ttg RV iqd n pertukaran , pemansuhan note,pembuangan 3 angka kosong dibelakang note iqd,bukak akaun warka)

sorry sesiapa yang SMS pd sy mmg tkkan dilayan (kecuali customer,dealer sy yg terdahulu) sbb kadang2 tu time tu sy bz,then kadang2 tu penjelasan yg harus diberikan terlalu pjg lebar,mcm penat je nak menaip sms..so better la korang kol tanya sy terus,atau pun korang leh baca blog ni,pendapat yg kat sini ramai yg baik hati share links dan articles.THANKS A LOT..moga allah aje yang membalas pd sesiapa yang share info di blog ini.

pasal hal fedex ataupun mcm mna nk bawak iqd kuar/tukar tk bole nk jawab coz blum RV kn,tp rasanye teknik mcm mne yg sy dpt iqd dr luar boleh di aplikasikan bila rv nti..walaubagaimanapun ade 1 blog/web yg menyediakan pembelian balik iqd dgn kadar yg rendah tp masih bole tukar iqd ni..terpulang pd anda jika ada yg nak jual iqd n nk tukar ke akaun warka ataupun sama2 nak tunggu RV

buat masa skang ni pihak kami tidak lagi menjual iqd (kami jual since 2006-last pun thn 2010 itu pun sbb masih ade yg mintak tolong utk dptkan iqd)…skng ni kami simpan aje..utk sesapa yg berminat tu cuba cari dgn pihak lain yg betul2 genuine..

kenapa kami tk jual iqd lg?1-sbb supplier kami naikkan rege n tidak berlaku adil pd kami(nak nego bab harga pun x bole dah,so untung sgt sikit jika kami cuba nk kekalkan harga rendah,dgn kos delivery dan folder yg kami tanggung,kami taknak naikkan rege mcm pihak2 lain) 2-susah benar nk dptkan (mcm dh tk serius je dia nak supply,sy plak yg kena tunggu n pegi amik,klu dulu bole je dihntarkan on time) 3-sbb kami skang tumpukan pada dinar emas sebagai another investment (setahun kenaikan emas 25%-30%),leh rujuk blog personal saya www.nazhasecret.com

mmg penantian tu sgt la menyeksakan(kalau tengok history penulisan sy di blog ni since september 2006)fuhhyoohhh lama giler kan.hehe,tp serius memang tk terasa sepanjang itu rupanya saya terlibat dlm IQD ni sebagai pembeli, penyimpan dan penjual.sebab sambil2 tu kita diversify kepada hal yg lain seperti dinar n jongkong EMAS dan sy percaya masa nya akan tiba utk RV cuma kita tatau bila aje. actually mcm yg sy bgtau kat atas,sy stop menjual iqd secara serious pd tahun 2008,tetapi pada tahun 2009-2010 sy still cuba mendapatkan stok IQD utk dealer dan pembeli sy (kira by request only).kira jual by request je la.(sbb my own target IQD RV msa tu dlm 5thn dr tarikh thn note iqd saddam ditukar kepada note iqd baru yakni 2003 dan 5thn dr tahun sy mula kenal IQD yakni 2006 so its means 2008 dan 2011 its my own target)

untuk pemegang note iqd,sy sendiri penyimpan note iqd yg tegar..walhal isu pasal bukak akaun warka ni telah lama sy ketahui(masa sy tgh aktif dgn iqd di thn 2006-2008)..tapi sampai skang sy tk punya akaun warka online.reason nya sgt mudah sbb sy dah serik dgn autosurf dan hyip (yg sy aktif pd thn 2005) sy dah tk berapa nk percaya ‘akaun investment alam maya’..so skang ni sy suka kan benda yg fizikal..kita bole pegang,tengok,bau..biarla diluar sana mengatakan sy kolot tp sy ttp percaya dgn naluri sy sendiri..sy tidak menghalang/kondem yg ada akaun warka coz masing2 punya pendapat yang berbeza right..

saya merasakan ade pihak2 tertentu yg cuba nk menggoyahkan perasaan penyimpan note iqd sbb mmg ade yg tergoyah menjualkan note iqd ni dgn nilai yg murah then membuka akaun warka online..pihak tersebut cuba mengaut keuntungan secara begini.dah la cuba sebarkan rumuors pasal nak buangkan angka 3 kosong di belakang note iqd n tukar note baru..sdgkan isu ni dah lama berlalu,sy cuba jugak cari n search pasal info penukaran mmg takde satu sumber sahih pun..mengikut info yg sy dpt,bukanlah senang utk sesebuah negara nak menukar note negara mereka kerana ia akan melibatkan byk perkara..dan jika nak tukar pun akan amik masa utk buat announcement dan tempoh akn diberikan utk nk tukar balikkan note2 tersebut. semuanye ade kaitan dgn kekayaan sesebuah negara,emas,minyak dll ..bukan simply2 bole tukar note sesuka ati nak cetak baru.

pencapaian ekonomi di iraq skang semakin memberangsangkan (cuba tgk berita2 yang sy postkan di thn2 terdahulu dan bandingkan dgn skang),berita ttg penarikan keluar tentera US dr Iraq pun mmg benar berlaku dimana pihak US membawa keluar tentera mereka secara berperingkat-peringkat,pilihan raya di Iraq,pentadbiran baru yang semakin mantap-Nouri al-maliki,berita terkini yg dibaca ttg inflasi yg rendah di iraq akan meningkatkan nilai iqd..amin..

ada seorg hamba allah call sy pasal RV di timur tengah (ada juga yg post komen di blog ini pasal info ini..)sy cuba mencari bukti dan betul spt apa yg di nyatakan pada sy di web jordan bank kalau kita convertkan IQD 1 = USD 3.22.. so memang gempar mengatakan di jordan,di doha dll tempat di timur tengah IQD dah RV cuma kita je yg tatau.. sy cuba mencari di forum international masih kabur2 lagi pasal RV ni..dekat web rasmi CBI pun tkde ape2.. so adakah kita yang terlbih excited?atau memang sengaja tak di war-warkan pd dunia luar??wallahualam

Advertisements