LATEST NEWS & EVENT

PERHATIAN!!~ LATEST NEWS!!

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

LATEST AND HOT ANNOUNCEMENT

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Update Sket..Gembira bila tgk latest rate 1260 dah bertukar menjadi 1259

menjadikan 1 IQD= 0.000794 USD (24 Mei 2007)

REVIEW EXCHANGE RATES FOR IQD1 IQD= 0.0006925usd (latest rate 25/11/2006)
1 IQD= 0.00071usd (latest rate 15/12/2006)
1 IQD= 0.000735usd (latest rate 22/12/2006)
1 IQD= 0.0007547usd (latest rate 3/1/2007)
1 IQD= 0.00076046 usd (latest rate 12/1/2007)
1 IQD= 0.0007752 usd (latest rate 28/1/2007)
1 IQD= 0.00079177 usd (latest rate 10/5/2007)
1 IQD= 0.00079302 usd (latest rate 14/5/2007)
1 IQD= 0.00079239 usd (latest rate 15/5/2007)
1 IQD= 0.00079365 usd (latest rate 16/5/2007)

tk pe,Naik Sikit-Sikit dan STILL NAIK..pd yg menyimpan dinar IQD sama2 la kite nantikan.. dh hit 1260 ni…hehehe

———————————————

Ni nak update lagi ni..kalau sesapa yg selalu buat research ttg kenaikan nilai IQD ni..akan perasan yg sejak akhir2 ni ade perubahan..walaupun sikit TETAPI still NAIK.. Semlm naik..arini pun sikit la naik..

Announcement No.(916)D.G. of Foreign Exchange ControlThe 916 daily currency auction was held in the Central Bank of Iraq day Thursday 2007/5/ 3 so the results were as follows :

Details Notes
Number of banks 16 —–
Auction price selling dinar / US $ 1267 —–
Auction price buying dinar / US $ 1265 —–

Amount sold at auction price (US $) 100.640.000 —–
Amount purchased at Auction price (US $) 1.000.000
Total offers for buying (US $) 100.640.000 —–
Total offers for selling (US $) 1.000.000 —–

menjadikan nilai 1 IQD= 0.00078927 usd

mungkinkah kenaikan ni ade kaitan nk conference Rebuild Iraq pada akhir April 2007 dan Awal Mei 2007??huhuhu..just sharing je…

link kat sini: http://www.rebuild-iraq-expo.com/index.asp

utk semak kenaikan harga dr 2003 leh pi ke web central bank of iraq

http://www.cbiraq.org/cbs6.htm

***setiap benda..prog or any kind of investment,ade risiko nye..jadi adakah anda seorg HIGH RISK TAKER??***

Announcement No.(915)D.G. of Foreign Exchange ControlThe 915 daily currency auction was held in the Central Bank of Iraq day Wednesday 2007/5/ 2 so the results were as follows :

Details NotesNumber of banks16—–
Auction price selling dinar / US $1268—–
Auction price buying dinar / US $1266—–

Amount sold at auction price (US $)78.750.000—–
Amount purchased at Auction price (US $) 2.000.000 Total offers for buying (US $)78.750.000—–
Total offers for selling (US $)2.000.000—–

naik lagi tu 1 IQD= 0.00078864 usd

———————————————————–

 

CHECK KENAIKAN DINAR IRAQ DI CENTRAL BANK OF IRAQ

sila rujuk cni http://cbiraq.org/cbs6.htm

lihat la rate makin naik

dulu 1usd=1650 , skang 1usd=1444dulu 1dinar iraq=0.0006061usd
skang 1dinar iraq=0.0006925usd ( latest rate 25/11/2006)

http://cbiraq.org/cbs6.htm

WOW!!~ naik lagi harga dinar iraq..

skang 1usd=1414

menjadikan skang 1dinar iraq=0.00071usd (latest rate 15/12/2006)

jika di kira kenaikan nyer tu dalam 3.48% dalam masa sebulan

DULU

1dinar iraq=0.0006925usd ( latest rate 25/11/2006)
1dinar iraq=0.00071usd (latest rate 15/12/2006)
1dinar iraq=0.000735usd (latest rate 22/12/2006)
1dinar iraq=0.0007547usd (latest rate 3/1/2007)

HARI INI (12/1/2007)

1 dinar iraq= 0.00076046 usd

28 Januari 2007 – naik lg dinar iraq arini..hehehhehehe..

1dinar iraq=0.0007752 usd

yehaaaaaaaaaaaaaa…

—————————————————————————————-

potensi dinar iraq sehingga hari ini…

dipetik dari laman http://www.gocurrency.com

Currency Converter Results
Wednesday, January 24, 2007

41800 Iraqi Dinar(s) = 32.283 US Dollar(s)
1 USD = 1294.8 IQD
1 IQD = 0.00077232 USD

nilai terkini

50 Comments (+add yours?)

  1. shah
    Dec 01, 2006 @ 05:53:50

    macam mana saya nak tahu lebih lanjut mengenai pelaburan ini?
    Ada atau tidak surat atau dokumen jika kita membuat pelabuaran ni?

    shah n9

    Reply

  2. nazhasecret
    Dec 11, 2006 @ 06:48:39

    dh cll dh en shah ni..hehe..member dia ade beli..nk tau potensi n risiko lg?nk jumpe face to face ke..klik kt OUR TEAM..Temui team kami yg berhampiran ngn tmpat anda..

    Reply

  3. nazhasecret
    Jan 03, 2007 @ 05:53:59

    salam semua peminat dinar iraq..

    BERITA BAIK..kenaikan pertukaran nilai dinar iraq…

    DULU

    1dinar iraq=0.0006925usd ( latest rate 25/11/2006)
    1dinar iraq=0.00071usd (latest rate 15/12/2006)
    1dinar iraq=0.000735usd (latest rate 22/12/2006)

    HARI NI ( 3/1/2007)

    1dinar iraq=0.0007547usd

    sumber central bank of iraq= http://cbiraq.org/cbs6.htm

    ***ade sesapa area perak yg nk melihat set kami ujung minggu ni..leh la kontek angah- 0122671285

    Reply

  4. nazhasecret
    Jan 12, 2007 @ 15:27:37

    LATEST RATE KENAIKAN DINAR IRAQ

    12/1/2007

    1 dinar iraq= 0.00076046 usd

    Reply

  5. nazhasecret
    Jan 12, 2007 @ 16:21:30

    salamz semua..

    LATEST RATE KENAIKAN DINAR IRAQ

    DULU

    1dinar iraq=0.0006925usd ( latest rate 25/11/2006)
    1dinar iraq=0.00071usd (latest rate 15/12/2006)
    1dinar iraq=0.000735usd (latest rate 22/12/2006)
    1dinar iraq=0.0007547usd (latest rate 3/1/2007)

    HARI INI (12/1/2007)

    1 dinar iraq= 0.00076046 usd

    check kt CENTRAL BANK OF IRAQ http://cbiraq.org/cbs6.htm

    ***SET MYDINAR RM890

    ***SET BIASE RM412

    ***ade 7keping=41800dinar iraq

    ***sape nk jumpe aku kt KL esok (13 januari 2007) leh msg aku 0122671285 atau amir- 0167470874..jumpe korang disana..

    Reply

  6. Jozef
    Jan 17, 2007 @ 10:30:57

    Hallo Nazha,
    saya Jozef from Indonesia , Surabaya city (near Bali Island).
    Kapan Nazha nak ke Surabaya?
    Berapa nak US $ nak dijual di Indon beserta foldernya?
    Thanks before

    Salam.
    Jozef

    Reply

  7. nazhasecret
    Jan 17, 2007 @ 17:04:32

    helo jozef..
    kami hanya jual pd malaysian saje..ngak tau kapan mau ke surabaya.blum ada kelapangan lg.jika ada kawan di malaysia..beli saja dengan kami…

    regards,
    nazhasecret

    Reply

  8. ismayumi
    Jan 18, 2007 @ 01:45:41

    A’kum, apa beza MyDinar dengan Set Dinar

    Thanks

    Reply

  9. gibrael a.k.a amier a.k.a arm_imi
    Jan 18, 2007 @ 15:39:59

    saudara ismayumi,

    saya komen bg pihak nazhasecret…(i adalah team nazhasecret wakil johor)

    mydinar.net
    * bekalkan duit iraq IQD 41800
    * Folder ada nama mydinar.net
    * ada network system
    * Harga : RM 890 (terkini)

    Loose set (yang kami jual skrg)
    * bekalkan duit iraq IQD 41800
    * Folder ditempah tanpa nama sape2 (global)
    * tiada network system
    * Harga : RM 430 (terkini)

    Reply

  10. nazhasecret
    Jan 27, 2007 @ 17:54:10

    salam semua..

    naik lg dinar iraq arini..hehehhehehe..

    1dinar iraq=0.0007752 usd

    yehaaaaaaaaaaaaaa…

    Reply

  11. nazhasecret
    Feb 22, 2007 @ 06:21:31

    update latest rate for dinar iraq baru

    21 Feb 2007

    1dinar iraq=0.00078003 usd

    Reply

  12. Tajuddin
    Feb 24, 2007 @ 17:25:57

    Bila nak turun JB ??
    Kalau beli NID 1 million note 10K berapa harganya????

    Reply

  13. nazhasecret
    Feb 25, 2007 @ 06:10:47

    salam en tajuddin…utk note special request begitu..sila cll atau sms sy utk keterengan lanjut.. 0122671285..tq

    Reply

  14. shamsul
    Feb 28, 2007 @ 05:30:30

    Hai, nak tanya. Camna nak collect set yg nak dibeli ? U hantar by courier ke @ poslaju ke ?

    Reply

  15. kamal
    Feb 28, 2007 @ 05:35:48

    Just want to know….
    U ada baca kat Metro hari ni 28/2 muka12. Kita org nak beli pun was-was skrg….tapi minat sangat.
    Urusniaga ni tak langgar Akta Tukaran Wang Asing ke ? U all bleh clearkan hal ni????

    Reply

  16. nazhasecret
    Feb 28, 2007 @ 05:46:36

    salam encik shamsul…kalau anda berada di area JB-MELAKA-SEREMBAN-KL bole request utk jumpe face to face..luar dr tu mmg kena kurier atau kalau tempat anda tu dekat ngn dealer kami..kami akan forward..so u bole deal terus ngn dealer kami…cuma harga bukan offer mcm yg kami offer kt blog ni..sbb dealer mmg akan jual rm 430 per set

    Reply

  17. nazhasecret
    Feb 28, 2007 @ 05:59:30

    salam encik kamal..latest berita ke tu?sy belum check lg..nti saya akan komen taruk kt topik HOT ISSUES ok…

    Reply

  18. nazhasecret
    Feb 28, 2007 @ 08:46:53

    setelah sy meneliti IP komen pd blog nazhasecret,id shamsul dan kamal
    adalah sama..sy mengandaikan anda adalah org yg sama cuma menggunakan nama id n email yg berlainan…dan bila sy send email..kedua email anda kasi adalah tidak wujud sama sekali…anyway,bole kasi sy link berita yg u kasi
    pasal dinar iraq di harian metro?tima kasih..

    regards,
    admin nazhasecret.wordpress.com

    Reply

  19. nazhasecret
    Feb 28, 2007 @ 09:02:22

    soalan:Urusniaga ni tak langgar Akta Tukaran Wang Asing ke ? U all bleh clearkan hal ni????

    jawapan:Dinar Iraq masih di wartakan sebagai barang koleksi atau dokumen sahaja buat masa ini. Dan setelah dia menjadi matawang yang di trade kan antara negara(international market) penjualan Dinar Iraq ini memerlukan syarikat kewangan berlesen atau pengurup wang yang sah.

    ***money exchanger kt sini tkde jual dinar iraq baru ni…Public Bank baru saje menjual set koleksi mcm ni dgn harga rm555 per set..kami adalah penjual set koleksi dinar iraq…harap paham beza antara set koleksi dgn jual note sekeping2 mcm kt money exchanger tu…Produk Collector’s Set tidak menyalahi mana2 akta Bank Negara Malaysia (akta BAFIA,AMLA)..utk keterangan lanjut sila rujuk BNM bahagian Currency Management & Operation.tq

    Reply

  20. Tsaqeef
    Mar 01, 2007 @ 06:54:56

    Salam;

    1) Agaknya bagaimana nak jual balik dinar Iraq ni , bila nilai nya dah naik nanti ? Boleh di buat di bank biasa ke ? Ada tak agak nya kerenah pihak
    pengurup wang atau bank pada masa tsb fasal mungkin masa itu mungkin
    beribu2 (atau lebih? ) pemilik dinar Iraq berrebut2 nak jual.

    2)Mengikut pendapat ( atau firasat ?) pihak Nazha , agak nya bila
    dinar iraq ni boleh mencapai USD 0.35 sekurang-kurangnya ?

    Regards

    Reply

  21. nazhasecret
    Mar 05, 2007 @ 06:19:27

    salam tsaqeef..

    1- bila denominasi sesebuah negara dh diapungkan..secara automatik money exchanger dan bank berlesen dh terima utk pertukaran..pasal kerenah tu kite pun tatau nk jawab sbb belum lg mengalami situasi sebegitu..tp kami cadangkan bila dh floating tukar saje kt bank cth HSBC..

    2- kami menjangka kan 1dinar=0.10usd pd thn ni..tp bulan mei thn 2007 ni akan ada persidangan rebuild iraq dimana dijangka 1dinar=1usd..sama2 la kite nantikan…

    Reply

  22. fuad
    Mar 28, 2007 @ 00:49:20

    salam, boleh saya tahu bagaimana nak dapatkan set dinar tu bila saya beli nnti..? dipostkn ke? @pn dimasukan dlm akaun bank saya..?

    satu lg sy krg fhm skit…beza set biasa ngn mydinar kena join network ke..? tp knp harga bagi network tu mahal sgt smpai RM 890 brbanding RM 430 yg biasa…..

    Reply

  23. nazhasecret
    Mar 28, 2007 @ 18:46:47

    salam en fuad..

    en fuad berada di mana?sy di seremban jika nk beli secara COD..atau pun sy bole berikan info dealer kami yg berhampiran dgn tempat en fuad(jika ada dealer berhampiran)

    set ni adalah real dimana kite bole pegang,bau..simpan..bukan nye virtual..sbb ade juga yg kata dgn sy yg dia beli dinar iraq baru tp ade dlm bank kt Iraq(bukak bank di Iraq dimana sy tidak berapa pasti mcm mana procedure nye)

    rase nye dh berkali pihak kami terangkan beza kami ngn mydinar.net..rujuk jawapan komen #9 …sy bg cth la..jika anda join mana2 prog yg berbentuk sistem hieraki yg ade kaki kanan dan kiri..adakah kemungkinan sistem begini akan jd overpaid suatu hari nti?sistem yg bernetwork sebegini..mcm mana nk kekal lama?salah satu ialah dgn cara menaikkan harga produk utk memastikan sistem tidak over paid..juga utk menampung nk byr bonus pd leader2 di atas..ini hanya la pendpt peribadi saya saje..harap maklum..

    Reply

  24. ako
    Feb 09, 2008 @ 04:57:04

    berapa nilai dinar sekarang?
    seandainya dinar iraq naik,kat mana saya nak tukarkan duit tersebut??
    plz explain kat saya berkenaan status dinar iraq yang sebenarnya…berkenaan rencana dari harian metro baru2ini…plz send ur phone number…untuk saya hubungi

    Reply

  25. nazhasecret
    Feb 09, 2008 @ 07:25:35

    hi ako..kat MAINPAGE dh ada no hp pun…email pun ade…
    rate kenaikan dinar leh rujuk sy dh buat summary terkini

    http://nazhasecret.wordpress.com/category/news-updates/

    pasal isu harian metro bebaru ni pun sy sudah explain di sini..kalau isu dinar palsu ke,note tukar ke..mmg gempak le..tp kalau setakat pembeli dinar kena tipu tk dpt dinar yg dibeli..dh lama dh isu mcm tu,tajuk je gempak.TQ

    http://nazhasecret.wordpress.com/hot-issues/#comment-1756

    Reply

  26. edey
    Feb 11, 2008 @ 04:11:54

    Bila aga-agaknya dinar tu nak diapungkan?

    Reply

  27. charlest
    Feb 14, 2008 @ 08:44:31

    Ayo naek trus, awak senang ni

    Reply

  28. sharky
    Nov 06, 2008 @ 16:17:20

    gimana kondisi dinar irak skg and berada di level berapa?

    Reply

  29. sharky
    Nov 06, 2008 @ 16:20:42

    Aku bru aja dapat kabar klu 1 Iraqi Dinar(s) = 0.000852152 US Dollar(s). TQ

    Reply

  30. sharky
    Nov 11, 2008 @ 11:45:19

    posisi dinar skg tu berapa terhadap USD?

    Reply

  31. asruddin
    Nov 12, 2008 @ 14:00:22

    kapan dinar bru bisa di tukarkan and di mana tempat tukarnya?

    Reply

  32. ZACK
    Jan 29, 2009 @ 03:36:29

    tel ….UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT TERKINI IRAQI DINAR,IA AKAN DIREVALUE 1IQD=1USD DALAM THN 2009 INI JUGA. KAMI JUGA MENGADAKAN KURSUS FOREX APRENTISE DAN ADVANCE. HUBUNGI UTK DAPAT DISKAUNN.

    p/s admin-no advertising here pls.tq

    Reply

  33. zainal
    Jan 20, 2010 @ 06:45:21

    Saya berminat nak jadi ahli dan nak beli duit dinar 25000 dinar tolong hubungi saya

    ***admin delete hp no en zainal kat komen ni,nti ade plak salah guna..tq

    Reply

    • nazhasecret
      Jan 20, 2010 @ 19:02:18

      25k sekeping ke?tkde dah..kalau yg nk beli 1mill keatas masih bole..kecuali ade balance2 note yg org beli byk2 tu insya allah masih ade..in hand 50k = note 10k x 5keping ade la..dh reply email..tq

      Reply

  34. jutawan_dinar
    Jan 21, 2011 @ 12:21:29

    ‎411Chloe: 1970moneymaker1970: 11.01 Uhr EST [gankans] That means RV has to have been released! You all are about to witness a new era!

    411Chloe: 1970moneymaker1970: We are seeing history like we have never seen before! I spoke with my contact, and he told me that they are confirming that the RV should be showing up as early as tomorrow!

    411Chloe: 1970moneymaker1970: We are seeing RV of Venez. and we will most likely be able to cash out tomorrow. Several sources are saying that the banks are HOT and ready to cash out. Venezeula as RV’d from what I’m hearing.

    411Chloe: 1970moneymaker1970: I’m so excited for us. My source says they are 100% confident
    [red]that they are starting to receive their packages (payouts)! .[/u[/red]
    411Chloe: 1970moneymaker1970: They also told me that we would see our RV for IQD 24-36 hours after their money was confirmed and starting to be delivered. This was all confirmed yesterday by a very very high source of mine. You all should be extremely happy.

    This weekend our weekend must be easy

    Reply

  35. een
    Mar 30, 2011 @ 01:06:24

    Sasya berminat nak beli dinar iraq, blh tahu rate..dan kalau blh nak cod di melaka jika boleh

    Reply

    • Profesor Gile
      Jul 22, 2011 @ 12:42:48

      Assalammualaikum…kepada sesiapa ingin memiliki Dinar Iraq boleh hubungi saya di n0mb0r ..prefer C0D melaka..free p0s..

      **pls jgn promote kat my blog ok.tq-admin nazha

      Reply

  36. lemang
    Jul 20, 2011 @ 14:03:28

    saya ada menjual iraqi dinar..sila email kpd l

    **pls jgn promote kat my blog ok.tq-admin nazha

    Reply

  37. frizam
    Nov 23, 2011 @ 20:32:55

    Hai semua salam berkenalan.x da brita terbaru sal IQD?.

    Reply

  38. miera
    Jan 20, 2012 @ 02:16:37

    hye.. bole tnya x.. psal dinar iraq nie wujud lg ke? i pown ad simpan lg. hehehe

    Reply

  39. faiz
    Feb 23, 2012 @ 09:03:09

    slm… mana nak beli duit dinar ni ek….

    Reply

  40. 2ic hq
    Feb 27, 2012 @ 14:49:11

    slm..kalau faiz minat,saya blh tlg dapatkan.harga patutan..

    **bape kali nak warning jangan iklan dekat blog saya-admin nazha

    Reply

  41. 2ic hq
    Mar 18, 2012 @ 13:26:55

    salam rakan kelab Jutawan Dinar..saya masih berminat untuk membeli IQD..ader sesiapa boleh dapatkan..tapi harga berpatutanla..nak 100K IQD..CUKUP LA….WSLM

    Reply

  42. nash
    Oct 22, 2012 @ 12:29:55

    I dah beli dinar at year 2009. I was told dinar akan naik but still nothing. Dah tiga tahun nak masuk keempat masih menunggu. I nak tahu is this real atau waste of time. We spend so much waiting for benda yang tak naik, please reply. I want to know what yoI have to say.

    Reply

  43. Mohd Helmy
    Oct 25, 2014 @ 02:29:26

    Salam… Latest News: Duit Cetakan terbaru 2013 dinar iraq diperkenalkan oleh CBI pada 7/8/2014 , 9/10/2014 & 21/10/14

    21/10/2014 (Sumber ini saya dapati dari laman sesawang CBI Versi Bahasa Arab)

    (Press release) for the purpose of the development of the current series of Iraqi banknotes, and increase efficiency, they have been printed using the finest types of paper and placed in several technical and security features and will present the CBI papers Alnkaditin categories of the (5000) dinars and 25,000 dinars to the trading specifications security and protection marks a new high

    P/s:Duit Cetakan IQD25,000 & IQD 10,000 Versi terbaru yg akan digunakan untuk pertukaran pada RV yg akan datang.duit cetakan ini menggantikan duit cetakan 2013. pada masa ini CBI sedang bergiat mengedarkan pada rakyat iraq utk ditukarkan duit lama kepada duit cetakan terbaru. pada sesiapa yg ada menyimpan duit IQD25,000 & IQD10,000 bolehlah memeriksa duit tuan2 dan puan2 melalui link dibawah ini.

    http://www.4shared.com/download/k1b244Cbce/New_Printing_IQD.JPG?lgfp=3000

    P/s: nasihat saya sila berjumpa dengan penjual Cash Note dinar anda,minta mereka menukarkan Cash Note dinar lama anda kepada Cash Note cetakan Terbaru. saya kuatiri…cash note dinar yg anda simpan tidak akan laku lagi ketika RV nanti. ini pesanan dan nasihat saya,agar nasi jangan menjadi bubur satu hari nanti.

    P/s: Sila pastikan sekiranya anda ingin membeli lagi cash note dinar iraq dari penjual dinar iraq dimalaysia…pastikan duit tersebut cetakan tahun 2013 dan pastikan segala rupa bentuk gambar yg dicetak diatas duit cash tersebut serupa 100 peratus dengan image duit terbaru yg telah saya nyatakan didalam blog ini.kerana image duit ini saya perolihi melalui laman sesawang CBI dalam CBI update news bertarikh 7/8/2014 , 9/10/2014 & 21/10/14.

    Reply

  44. Mohd Helmy
    Oct 25, 2014 @ 02:29:58

    09/10/2014 (sumber ini saya dapati dari laman sesawang CBI Versi Bahasa Arab)

    CBI raises category (10000) dinars for technical trading and high security features with the continued circulation papers

    http://www.4shared.com/download/aElsz5Jjce/new.JPG?lgfp=3000

    Reply

  45. Mohd Helmy
    Oct 25, 2014 @ 02:30:24

    nak lihat lebih jelas lagi???? click link dibawah ini.

    http://www.4shared.com/download/QgmePyG9ba/10k.JPG?lgfp=3000

    Reply

  46. Mohd Helmy
    Oct 25, 2014 @ 02:31:04

    Reply

  47. Mohd Helmy
    Oct 25, 2014 @ 02:31:35

    Reply

  48. Mohd Helmy
    Oct 25, 2014 @ 02:34:24

    Dinar Pasti akan naik….Percayalah…. saya menyimpan dinar iraq dalam account bank diiraq semenjak tahun 2006 lagi….

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 32 other followers

%d bloggers like this: